İsrail halkı İran savaşına karşı çıkıyor

Sonbaharda İsrail’in İran’a saldıracağı konusunda söylentiler artarken, İsrail halkı da olası bir İran savaşına karşı sesini yükseltmeye devam ediyor.

Press TV’nin haberine göre, İsrail halkı Çarşamba akşamı, İran’a dönük bir saldırı ihtimaline karşı İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın evinin önünde bir protesto gerçekleştirdi.

Eylemcilerin taşıdıkları pankartlarda “Bomba yerine diyalog” ve “Savaşa hayır” sloganları göze çarparken, Tel Aviv Kent Konseyi’nden Tamar Zandberg “Burada oluşumuzun dördüncü gecesindeyiz. İki halkın tehlikeli bir maceraya sürüklenmesine karşı çıkıyoruz ” diye konuştu.

İran’a karşı bir savaşın İsrail’i savunma amaçlı olmayacağının altını çizen Zandberg İsrail’in amacının sadece “mevzisini korumak” olduğunu söyledi.

Eylemciler Perşembe günü savaşa karşı büyük bir eylem gerçekleştireceklerini duyurdular.

İsrail halkı yine geçen Pazar Savunma Bakanı Ehud Barak’ın evinin önünde toplanmış ve olası bir İran müdahalesini protesto etmişti.

Ehud Barak’ın istifasını isteyen eylemciler, İsrailli yöneticileri savaş çığırtkanlığı yapmakla suçlamış ve iki ülke arasında yaşanacak bir savaşın korkunç sonuçları olacağını dile getirmişlerdi.

(soL- Dış Haberler)