Irak televizyonu muhabirine sahip çıktı

El Bağdadi televizyonu, ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan muhabirleri Muntasar El Zeydi'nin serbest bırakılması için dayanışma çağrısında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) El Bağdadi televizyonu dün gece bir açıklama yaparak Irak hükümetinden El Zeydi'nin serbest bırakılması istedi. Açıklamada, gazetecilere, El Zeydi'nin serbest bırakılması için dayanışma çağrıları yapılması istendi.

El Zeydi, Irak'a sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Bush'un Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile basın toplantısı sırasında ayakkabılarını Bush'a fırlatmış, ancak isabet ettirememişti. El Zeydi, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek salondan çıkarılmıştı. Kanalın yöneticisi Associated Press ajansına verdiği demeçte olay anından bu yana muhabirlerine ulaşamadıkları bilgisini verdi.

Iraklıların büyük bir kısmı gazeteciyi "kahraman" ilan ederken Sadr semtinde destek gösterisi başladı. Bağdat'ta bir ayakkabı bayrak direği tepesine yerleştirilerek direnişin sembolü yapıldı.

Saddam Hüseyin'in avukatlarından Halil Duleymi, ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteciyi 200 avukatın ücretsiz savunmaya hazır olduğunu açıkladı.