Hamas: Tel-Aviv'e uçuşların askıya alınması büyük bir zaferdir

Tel Aviv'den ve Tel Aviv'e yapılan uçuşların dün Avrupa ve ABD'li havayolu şriketlerince askıya alınması, HAmas tarafından 'büyük bir zafer' olarak yorumlandı. ABD ise Tel Aviv'e uygulanan uçuş yasağını 24 saat daha uzattı.

Hamas, bugün yaptığı açıklamada İsrail'e ve İsrail'den yapılan uçuşların Gazze'den atılan roketlerin yarattığı güvenlik endişesi yüzünden askıya alınmasını "büyük bir zafer" olarak niteledi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri yayınladığı açıklamada "Hamas'ın İsrail'in hava sahasını kapatmasındaki başarısı direniş için büyük bir zafer, İsrail'in acziyetinin nişanesidir" dedi.

Gazze'den fırlatılan ve Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı vuran roketler Salı günü ABD'li ve Avrupalı havayolu şirketlerinin Tel Aviv'den ve Tel Aviv'e yaptıkları uçuşları iptal etme kararı almalarına sebep olmuştu.

Çarşamba akşamı itibariyle kararını tersine çeviren herhangi bir havayolu şirketi çıkmadı. Bugün ise ABD Federal Havacılık Dairesi, Tel Aviv'e uyguladığı uçuş yasağını 24 saat daha uzatma kararı aldı.