Hamaney seçimlere soruşturma emri verdi

İran’ın dini lideri Hamaney, muhalefetin iptal edilmesini talep ettiği seçimlerin soruşturulması emri verdi. Musavi yandaşları, hükümetin yasaklamasına rağmen kalabalık bir gösteri gerçekleştirdiler.

soL (DIŞ HABERLER) İran'da Cuma günü gerçekleştirilen ve Ahmedinecad'ın zaferiyle sonuçlandığı ilan edilen seçimlere dair muhalefet lideri Hüseyin Musavi, resmen iptal istemiyle Anayasayı Koruyucular Konseyi'ne başvurmuştu. Ülkenin dini lideri Hamaney, seçimlere hile karıştırıldığı iddialarının araştırılması için emir verdi.

İran Devlet Televizyonu, Ayetullah Ali Hamaney'in dün Musavi'yi kabul ederek seçim sonuçları ve sonrasına ilişkin gelişmeler konusunda görüştüğünü de duyurdu. Hamaney'in bu görüşmede düşmanların tahriklerine ve gerginlik peşinde olan grupların emellerine dikkat çekerken, Anayasayı Koruyucular Konseyi'nden konuyu araştırmasını istediğini aktardığı kaydedildi.

Yasaklanan miting gerçekleşti
Musavi yanlıları, bugün Tahran'da kalabalık bir miting gerçekleştirdi. Seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana sokaklarda eylemler düzenleyen Musavi yandaşları, dağıttıkları bildirilerle halkı bugün yani Pazartesi günü Tahran'da düzenleyecekleri büyük mitinge davet ediyorlardı. Ancak İçişleri Bakanlığı, söz konusu mitingin yasaklandığını açıklamıştı.

Yasağa rağmen gerçekleşen mitinge Hüseyin Musavi de katıldı. Musavi, seçimlerin yenilenmesi durumunda yine aday olacağını açıkladı. Kentteki Özgürlük Meydanı'na yürüyen eylemciler, Musavi'nin seçim kampanyasının rengi olan yeşil gömlekler giymişlerdi.