Eşcinsel kral penguenler baba oldu

Eşcinsellik hayvanlar aleminde kuğulardan yunuslara, penguenlerden fillere birçok canlıda görülen normal bir durumken, bu kez de Danimarka'nın Odense hayvanat bahçesindeki iki eşcinsel kral penguenin yavru bir pengueni evlat edindikleri gözlemlendi.

Danimarka'daki Odense hayvanat bahçesinin görevlileri bir yıl kadar önce iki erkek kral penguenin çift olmaya karar verdiklerini fark ettiler. Bir süre sonra eşcinsel çiftin diğer penguen çiftlerini rahatsız ederek yumurtalarını almaya çalıştıkları gözlemlendi. Bu, yabani penguen ve kuğuların doğada da gösterdikleri bir davranış. Ancak penguenler bununla kalmayıp ölü bir ringa balığı üzerine kuluçkaya yatmaya kalktı. Hayvanat bahçesi görevlileri ringa balığına babalık yapmaya çalışan eşcinsel çifte, annesi tarafından terkedilen bir başka penguen yumurtasını vermeyi kararlaştırdı.

Kral penguenler farklı cinsiyetten çiftler oluşturduklarında da yumurtaya sırayla bakan canlılar. Benzer şekilde eşcinsel çiftin de kuluçkaya dönüşümlü olarak yattıkları gözlemlendi. Yaklaşık bir ay önce dünyaya gelen yavru penguen şimdi babalarıyla aile bağlarını kuvvetlendiriyor. Bu davranışın doğada yaygın olabileceğini belirten uzmanlar, taze babaların kaydedilen ilk eşcinsel kral penguen babalar olduğunu belirtiyor. Ancak daha önce New York'taki Central Park hayvanat bahçesinde Chinstrap penguenlerinin, Almanya'daki Bremerhaven hayvanat bahçesinde ise Humboldt penguenlerinin aynı şekilde, iki baba olarak başka yumurtaları evlat edindikleri görülmüştü.

(soL - Haber Merkezi)