Domuz gribine yakalananların sayısı 15 bini geçti

Dünya Sağlık Örgütü'nün son açıkladığı "domuz gribi" bültenine göre 53 ülkede 15 binden fazla insan hastalığın pençesinde.

soL (DIŞ HABERLER) Dünya Sağlık Örgütü cuma günü açıkladığı "domuz gribi" bülteninde hastalığın 53 ülkede 15 bin 510 kişiye bulaştığı belirtildi.

En çok vakanın ABD'de, en çok ölümün Meksika'da olduğu belirtilirken, hastalığa bağlı olarak 99 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Hastalığın ortaya çıktığı Meksika'da vaka sayısı 4 bin 879'a yükselirken hastalığa bağlı ölümlerin sasyısı 95'e ulaştı.

Venezüella'da ilk domuz gribi vakası doğrulanırken, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir vakanın daha tespit edildiği belirtildi. Belçika Sağlık Bakanlığı ise Brüksel'de bulunan bir okuldaki öğrencide H1N1/A virüsünün pozitif olduğunu duyurdu. Okul yetkililer tarafından geçici olarak kapatıldı. Çin'in başkenti Pekin'de yurt dışında okuyan öğrencilerin dönüşlerinde bir hafta evlerine kapatılmaları kararlaştırılırken, Küba hükümeti grip nedeniyle durdurulan Meksika seferlerini yeniden başlatacağını açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Muhammed Cevad Halife ise ülkeye gelen Lübnanlı bir erkek, Kanadalı bir kadın ve bir bebekte domuz gribi olduğunu açıkladı.