Çocuk ticaretinde ürkütücü artış

Yurtdışından fuhuş, uyuşturucu kaçakçılığı gibi işlerde zorla çalıştırılmak ya da zorla evlendirilmek için İngiltere’ye getirilen çocuk sayısında yüzde 50 artış var.

soL (DIŞ HABERLER) İngiltere'de yapılan son araştırmalar çocuk ticaretinin son iki yılda yüzde 50 oranında arttığını ortaya çıkardı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Çocuk İstismarı ve Online Koruma Merkezi'nin (CEOP) yayınladığı resmi raporda 52 ülkeden 325 çocuğun fuhuş, yasadışı çalışma, zor yoluyla evlilik ve illegal evlat edinme için İngiltere'ye getirildiği belirtildi.

Çocukların 100'den fazlasının cinsel istismara uğradığı, 36'sının suç çeteleri tarafından hizmetçilik, uyuşturucu kaçakçılığı gibi işlerde kullanıldığı ifade edildi.

CEOP'un yöneticisi Jim Gamble " Çocukların bazen kurban olduklarının farkında bile olmadıkları bir suç türüyle baş etmek kolay değil" şeklinde konuştu.

Tespit edilen çocuklardan 74'ünün Çinli olduğu belirtilirken Afganistan'dan 24, Nijerya'dan 22, Romanya'dan 22 ve Vietnam'dan 14 çocuğun bulunduğu ifade ediliyor. Ülkede diğer Afrika ülkelerinden de birçok çocuk kurbanın bulunduğu tahmin edilirken, kurbanların yüzde 65'ini kız çocukların oluşturduğu bildiriliyor.