CIA, FARC liderlerinin öldürülmesine yardım etmiş

ABD istihbaratının Kolombiya hükümetinin Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC)'nin liderlerine karşı yürütülen mücadeleye destek veridği ortaya çıktı.

Washington Post yaptığı haberde ABD istihbaratı'nın FARC liderlerinin yakalanıp öldürülmesi için yürütülen operasyona maddi olarak destekte bulunduğunu ortaya çıkardı.

ABD'nin 2000 yılında hayata geçen ve George Bush tarafından başlatılan Kolombiya Planı adıyla yürütülen gizli CIA programının,bu proje için 9 milyar dolar bütçe ayırdığı belirtiliyor.

Barack Obama'nın da bu programa asistanlık etmeye devam ettiğini belirten WP gazetesi bu programın 30'dan fazla ABD ve Kolombiya hükümeti yetkililerince sürdürüldüğünü ifade ediyor.

Bu gizli program iki şekilde çalışıyor: ABD FARC liderlerinin nerede olduğunun bulunması için istihbarat ekibi sağlıyor ve özel GPS rehberliği sunarak standart bombaları akıllı bombalara dönüştürülmesine yardımcı oluyor.

WP "Kolombiyalı pilotlar Kolombiya uçaklarına binerek FARC üyelerinin bulunduğu kamplara hava saldırısında bulunurken ABD yapımı bombaları CIA kontrolünde atıyorlar." diyor