“Chavez’in Çizgisi”

Venezuela Başkanı Hugo Chavez, haftada üç gün köşe yazısı yazmaya başlayacağını duyurdu: “Chavez’in Çizgisi”.

soL (DIŞ HABERLER) 15 Şubat'ta tarihi bir referanduma gidecek olan Venezuela halkı, Chavez'in tekrar seçilmesini engelleyen, başkanlık için iki dönemlik sınırlamayı kaldırmayı hedefleyen anayasa değişikliği için oy kullanacak.

Anayasa değişikliği için referanduma giden Venezuela'da Başkan Chavez de medya gücünü daha etkin kullanmaya yöneldi. "Alo Başkan" programıyla televizyona çıkan Chavez, köşe yazmaya da başlayacağını haber verdi.

Chavez, bundan sonra her salı, perşembe ve pazar günleri, köşe yazısıyla, Venezuela'daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki takipçileriyle görüşlerini paylaşacak. Chavez'in yazıları, aralarında Venezuela'nın en büyük yayın organı Ultimas Noticias'ın da bulunduğu 28 farklı gazetede yer alacak.

Bugün yayınlanan ilk yazısında, Venezuela'daki savaşın fikirler savaşı olduğunu ve bu savaşın bir tarafında yurtseverliğin, bağımsızlıkçılığın ve Bolivarcı sosyalizmi savunanların yer aldığını, diğer tarafında ise Venezuela'yı tekrar bir sömürgeye dönüştürmeye çalışanların olduğunu ve bunun aracının da "burjuva demokrasisi" olduğunu kaydetti.

Chavez, Şubat ayının Venezuela tarihinde hep kritik dönemeçlere şahit olduğunu vurguladı: 27 Şubat 1989'da gerçekleşen Caracazo ayaklanması, 4 Şubat 1992'de o zaman 38 yaşında bir yarbay olan Hugo Chavez'in Carlos Andres Perez hükümetine karşı giriştiği askeri darbe denemesi ve şimdi de 15 Şubat 2009'da gerçekleşecek olan referandum.

Chavez'in yazısının tamamına http://www.venezuelanalysis.com/analysis/4132 linkinden ulaşılabilir.