BM komisyonu Suriye’deki yabancı “muhaliflerin” artmasından endişeli

Suriye'de insan hakları ihlalleri ile ilgili bir BM komisyonu, ülkedeki yabancı direnişçilerin artmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.<strong></strong>

İran merkezli Press TV’nin haberine göre, Suriye üzerine Uluslararası Bağımsız Araştırma Komisyonu’nun başkanı olan Paulo Pinheiro, Suriye’deki dış destekli silahlı grupların sayısının artmasıyla, ülkedeki çatışma ortamının iyice derinleştiğini söyledi.

Pinheiro, salı günü New York'ta Birleşmiş Milletler genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, “Onların varlığı, ülkede yaşanan çatışma ortamında radikalleşmeye katkıda bulunabilir…[ve] zaten çok değişken çatışma ortamında, bu durum özellikle tehlikeli bir hal alıyor” diye konuştu.

Konuşmasında, halkın Suriye’deki şiddetin faturasını ödediğini söyleyen Pinherio, “çocuklar, kadınlar ve yaşlıların ülkede devam eden çatışmalardan çok büyük oranda acı çektiğini” ifade etti.

Pinherio ayrıca, ülkedeki yabancı militanların, Suriye’de demokratik bir rejim kurmak yerine, kendi ajandalarını hayata geçirmelerinden korktuğunu belirtti.

Açıklamada, Suriye’de savaşan yabancı militanların 11 ülkeden geldiği ve bu ülkelerin bir kısmının Suriye’ye çok uzak ülkeler olduğuna dikkat çekildi.

(soL- Dış Haberler)