Barzani Dışişleri Bakanı gibi

Petrol şirketleriyle kendi başına anlaşma imzalayan Barzani artık Irak'ın dış ilişkileri hakkında da yorumlara başladı. Barzani Kuveyt'in Irak'ın işgaline ortak olduğu için tazminat ödemesini isteyen vekilleri "ülkeye zarar vermek" ile suçladı.

soL (DIŞ HABERLER) Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Mesut Barzani, tartışma yaratan petrol şirketleriyle yaptığı anlaşmaların ardından ülkenin Kuveyt ile olan ilişkilerinde yaşanan kriz hakkında da yorumlarıyla gündeme geldi.

Iraklı milletvekillerinin topraklarını ABD'nin Irak'ı işgaline açan Kuveyt'ten tazminat talep eden kampanyasını değerlendiren Barzani, "Kuveyt ile bir kriz başlatmanın Irak halkına zararı olacağını" savundu. Vekilleri kampanyaya son vermeye çağıran Barzani, kampanyayı "medyatik" olarak tanımladı.

1990 yılında Kuveyt'i işgal eden Irak uluslararası ambargo ile cezalandırılmıştı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi söz konusu ambargonun kaldırılması için toplantı yapacak. Öte yandan Irak işgalindeki rolü vekiller tarafından hatırlatılan Kuveyt, de Iraklı vekillere "sözlü savaş" başlattı.