Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı öldürüldü

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rail Rzayev, başkent Bakü'de silahlı saldırıya uğradı. Rzayev, başına isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak kaldırıldığı askeri hastanede öldü.

soL (HABER MERKEZİ) Azerbaycan yerel saati ile 08.00 sularında evinin 500 metre uzağında silahlı saldırıya uğrayan Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgenerel Rail Rzayev'in başından ağır yaralanarak öldüğü ülkenin İçişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından da doğrulandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sadiq Gozalov, askeri savcılığın Rzayev'in öldürülmesi ile ilgili araştırma yaptığını söyledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini 1992 yılından beri sürdürmekte olan Rail Rzayev'in cenazesinin Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Rzayev'in Azerbaycan'ın Ermenistan ile 1990'larda yaptığı savaştan bu yana Azerbaycan'da öldürülen en üst düzey yetkili olduğu belirtiliyor.

ABD ile yakın ilişkileri olan Azerbaycan'nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı 1992 yılından beri sürdürmekte olan Korgeneral Rail Rzayev, ülkenin kuzeyi bölgesinde bulunan stratejik önemdeki Kabala Radar İstasyonu'nun kullanımına ilişkin Rusya ile ABD arasında yapılan müzakerelerde Azeri tarafın temsilcisi olarak yer almıştı.