ABD'den hem özür hem saldırı

Pakistan'da gerilim yaratan ABD operasyonları sürerken, ABD'li yetkililer Pakistan yönetimini yatıştırmaya çalışıyor.

soL (DIŞ HABERLER) ABD'nin sivillerin ölümüne neden olan operasyonları nedeniyle gerilimin tırmandığı Pakistan'da, ABD tarafından düzenlendiği söylenen saldırıda beş kişi hayatını kaybetti. Son dönemde Afganistan'daki ABD güçlerinin saldırılarına sahne olan Güney Veziristan'da, militanlara ait bir eğitim kampına düzenlendiği belirtilen füze saldırısında, en az altı kişi de yaralandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Michael Mullen, Pakistan'da büyük tepki yaratan ABD operasyonlarını görüşmek amacıyla dün Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'yle bir araya geldi. Mullen ve Gilani'nin, iki ülke arasında operasyonların ardından ortaya çıkan gerilimin azaltılmasını ele aldıkları belirtildi.

ABD Başkanı George Bush, geçen hafta Pakistan'a yönelik operasyonlara onay vermiş, Pakistan ordusu ise operasyonları yanıtsız bırakmayacağını açıklamıştı.

Gates'ten özür
Afganistan'ı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Afganistan'da Taliban'a karşı düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivilin ölmesinden dolayı özür diledi. ABD ve NATO güçlerinin sivil ölümleri engellemek için büyük çaba harcadığını savunan Gates, bu çabayı daha da artıracaklarını söyledi.