ABD yine sivilleri vurdu

Doğu Afganistan'a hava saldırısı düzenleyen ABD uçakları, yeni bir katliama imza attı.

soL (DIŞ HABERLER) Afganistan'ın doğu eyaletlerinden Nuristan'a bir hava saldırısı düzenleyen işgalci ABD güçleri, aralarında bir kadın ve bir çocuğun da bulunduğu 15 sivili öldürdü. Olay, yerel halk ve Eyalet Valisi tarafından tepkiyle karşılandı.

Bombalamanın ardından basına demeç veren Nuristan Valisi Tamim Nuristani, içlerinde sivillerin bulunduğu iki otomobilin ABD helikopterlerince vurulmasıyla ölümlerin gerçekleştiğini açıkladı. Nuristani, "ABD güçleri bölgenin bombalanacağını açıklayarak, halkın bölgeyi boşaltmasını istediler ve gittiler. Halk henüz 700 metre uzaklaşmamıştı ki, bombardıman başladı. Artık devlet başkanı, tüm kabine ve Afgan halkı bu duruma tahammül edemez hale geldik" dedi.

ABD adına bir açıklama yapan Üsteğmen Nathan Perry ise, bölgedeki ABD üssünün havan saldırısına uğramasının ardından bombardıman kararının alındığını helikopterlerin vurduğu araçların ise saldırganları taşıdığını iddia etti. Perry, "Sivil kayıp olduğu yönünde haber almadık" dedi.

Taliban'ın, Kandahar'daki bir hapishaneye geçen ay düzenlediği saldırının ardından, 400'ü Taliban mensubu olmak üzere bin 200 tutsak serbest kalmıştı. ABD'nin ülkedeki psikolojik hakimiyetini sarsan bu eylem, ülkede ABD'ye yönelik tepkinin giderek daha çok dile getirilir olmasına yol açtı. İşgalci konumunda bulunduğu Afganistan'da kontrolü sağlayamadığı açığa çıkan ABD ise, olayın ardından, sivilleri de hedef alan saldırılarına hız verdi.