Yunanistan'dan açıklama: İpleri koparmayacağız ama verilecek para yok

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, , borçlarının yeniden düzenlemesiyle ilgili olarak "Geri verilmesi gereken bu paralar yok ve verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Katıldığı bir televizyon programında Yunanistan İçişleri Bakanı Niko Vuçis, Yunanistan'ın 5 Haziran ile 19 Haziran arasında IMF'ye yapması gereken 1,6 milyar euroluk geri ödeme olduğunu ancak, bu paraların devletin kasalarında bulunmadığını söyleyerek "Geri verilmesi gereken bu paralar yok ve verilmeyecek" dedi.

GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEK
Kreditörlerin baskılarına boyun eğmeyeceklerini belirten Vuçis, hükümetin bu konuda kırmızı çizgileri olduğunu ve geri adım atmamakta kararlı olduğunu vurguladı. Kreditörler ve Yunanistan Hükümeti arasında birçok konuda anlaşmazlık olduğunu belirten Vuçis, görüşmelerin temmuza kadar uzatılabileceğini ifade etti.

İPLERİ KOPARMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
İçişleri Bakanı Yardımcısı Nikos Hundis ise hükümetin, Avrupayla ipleri koparmayı arzu etmediği, ancak bu konuda herhangi bir şantajı kabul etmediklerini söyledi.

MALİ SIKINTIDAN DOLAYI ANLAŞMALARI KABU ETMEYECEK DEĞİLİZ
Hükümet ve kreditörler arasında bazı olumlu gelişmelerin yaşandığını belirten Hundis, "Bazı olumlu adımlar atıldı, ancak bu, nakit sıkıntısı gerekçesiyle masaya gelecek herhangi bir anlaşmayı kabul edeceğimiz anlamına gelmiyor" dedi.

SYRIZA Meclis Grup Başkanı Thanasis Petrakos da hükümetin borç ödeme yerine yurttaşlarının ihtiyaçlarını karşılamayı tercih ettiğini belirterek, bu konuda kreditörlerle bir savaşa hazır olduğunu söyledi. Petrakos yaptığı açıklamada, hükümetin memorandumların devamı olan bir anlaşmayı onaylamayacağını ifade ederek, "İpleri koparmak, memur ve emekli maaşlarını, okulların ve hastanelerin ihtiyaçlarını ödemeyi tercih ediyorum demektir. Eğer barış istiyorsan savaşa hazır olman lazım" diye konuştu.