Yunanistan Komünist Partisi 100. yılını kutluyor

Yunanistan Komünist Partisi Almanya'nın Stuttgart kentinde 100. yılını kutladı. Kutlamaya katılan TKP Almanya örgütü dayanışmanın önemini vurguladı.

soL - Almanya

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) dün, Almanya´nın Stuttgart kentinde yüzün üzerinde kişinin katılımıyla 100.yılını kutladı.

Türkiye Komünist Partisi Almanya örgütünün de katıldığı etkinlikte uluslararası komünist hareketler arası dayanışmaya dikkat çekildi.

Müzikle başlayan program, Alman Komünist Partisi ve TKP temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti. TKP konuşmacısı yaptığı konuşmada, kapitalizmin insanları çürüttüğüne, işsizlik ve intihar oranlarının giderek arttığına ve bunların sosyalizmsiz bir toplumda çözüme kavuşamayacağına işaret etti. Pek çok çevre tarafından halka empoze edilmeye çalışılan "sosyalizmin imkansız olduğu" yalanına değinerek sol çevrenin de bu yalana ikna olduğuna dikkat çekti.

Konuşmada iki parti arasındaki dostluğa değinilirken, KKE'nin Syriza şarlatanlığına, ekonomik krizlere, milliyetçi kışkırtmalara karşı işçi sınıfının sesi olduğu söylendi.

Etkinlikte Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Zisis Lymperidis de bir konuşma yaparak, Syriza hükümetinin halkı nasıl kandırmaya çalıştığını, insanları nasıl küçük maaş artışlarına sevindirdiklerini, halka nasıl yalan söylediklerini ve "KKE'nin tüm bu yalan tüccarlarına karşı halkın tek seçeneği olduğuna" vurgu yaptı.

KKE'nin 100. kuruluş yıldönümü sebebiyle 3 Kasım tarihinde Berlin'de de bir kutlama yapılacak.