'Yunanistan değil, Fransa ve İtalya Avro Bölgesi'ni parçalayacak'

İspanyol basını, tüm dünyanın Yunanistan'daki müzakerelere odaklanarak hata yaptığını, İspanya ve Fransa'nın Avrupa Birliği'nde yaşanan krizin temel nedeni olduğunu ileri sürdü.

Dış Haberler

Tüm dünya Yunanistan hükümeti ile Troyka arasındaki borç müzakerelerine odaklanmışken, İspanyol basınına göre Fransa ve İspanya'nın durumu da Avrupa Birliği için "tehdit" arz ediyor.

Sputnik'in El Economista'dan aktardığına göre, dünyanın gözünü Yunanistan'a dikmesi, bilinçli olarak yapılan bir hata. Gazeteye göre Avro Bölgesi'ne yönelik esas tehdit, toplamda 126 milyonluk bir nüfusa sahip olan Fransa ve İspanya.

Fransa ve İtalya'nın Avrupa'daki "borç heyelanı"nı yaratan esas ülkeler olduğunu söyleyen Satygitom Das'ın sözlerini aktaran gazete, her iki ülkenin de ekonomide zayıf gelişim gösterdiğini, her iki ülkede de işsizliğin arttığını ve yoksul sayısının yükseldiğini hatırlattı.

İtalya'nın borcunun Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 259'una, Fransa'nınkinin ise yüzde 280'ine tekabül ettiğini söyleyen gazete, ülkelerin rekabet edemediğini, gerekli reformları yapmaktan aciz olduğu ileri sürüldü.

La Economista, Yunanistan krizinin önemli olduğunu, ancak AB'nin esas sorununun Yunanistan'dan kaynaklanmadığını belirtti.