YPG: Til Hemis özgürleştirildi

IŞİD'in Haseke'de elinde bulundurduğu Til Hemis'in YPG tarafından özgürleştirildiği belirtiliyor.

Rojava'da bulunan Cizîrê Kantonu’ndaki (Haseke) IŞİD karargahı olarak rol oynayan Til Hemis'in, YPG güçlerinin başlattığı operasyonun 7. gününde çetelerden tamamiyle kurtarıldığı ilan edildi.

ANF'nin hberine göre, 21 Şubat  günü gece saatlerinde YPG/YPJ, Süryani Askeri Meclisi’ne bağlı birlikler, Sutoro güçleri, Arap aşiretlerinin askeri gücü Cêş El-Senadid (Yiğitler Ordusu), Til Hemis'te üslenen IŞİD'i bölgeden temizlemek için ortak operasyon başlattı. 

Operasyonun ilk gününde 22 köy ve bazı stratejik yerler ele geçirildi. 23 Şubat’ta 18 köy YPG güçlerinin denetimine girdi. 

24 şubat günü ortak operasyon kapsamında 16 köy, 25 Şubat’ta da 23 köy, 26 Şubat’ta 8 köy ve 27 Şubat günü (bugün) ise Til Hemşs kasaba merkezi ile 8 köy ve alandaki tüm stratejik noktalar ele geçirildi.

Operasyonun 7. gününde sabah saat 10:00’da kasaba merkezine yönelik kapsamlı bir saldırı düzenleyen YPG, Süryani askeri meclisi, Sutoro, Arapa aşiretleri gücü Cêş el-Senadid, şiddetli çatışmalar sonucunda saat 15:30’da Til Hemis alanını tümden çetelerden temizlemeyi başardı.

Bugünkü çete kayıpları henüz netleşmezken operasyon boyunca içlerinde çetebaşı emirlerin de olduğu 211 çete öldürüldü. 

Operasyon boyunca peşmerge güçleri Güney Kürdistan’ın sınır bölgesinden topçu desteğiyle, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçleri hava desteği ve bombardımanlarla operasyona destek sundu.  

Öte yandan, Suriye ordusu ve yerel milis kuvvetleri de Haseke'de IŞİD'e karşı operasyonlarına devam ediyor. Ordu ve milis kuvvetleri, IŞİD'in elindeki Til Barak'a yakın stratejik tepeleri ele geçirdi.