Wikileaks Hillary Clinton'a ait 20 bin e-postayı daha yayımladı

Hillary Clinton'a ait 20 bin e-posta daha Wikileaks tarafından yayımlandı.

Dış Haberler

ABD'li Demokrat Parti'yi yöneten Demokratik Ulusal Komite'ye ait 20 bin kadar e-posta ve 8 bin ek dosya Wikileaks tarafından yayımlandı.

Hillary Clinton e-postalarının parçası olarak yayımlanan yazışmaların, Ocak 2015-Mayıs 2016 aralığını kapsadığı bildiriliyor.

Yazışmalara üst düzey danışman Andrew Wright, Ulusal Finans Direktörü Jordon Kaplan, finans yöneticisi Scott Comer, İletişim Direktörü Luis Miranda, Kuzey Kaliforniye Finans Direktörü Robert Stowe, Veri&Stratejik Girişim Mali Direktörü Daniel Parrish ve Finans Direktörü Allen Zachary gibi isimlerin dahil olduğu söyleniyor.

Yayımlanan e-postaların 5 bin 245'inin Donald Trump, 2 bin 893'ünün Hillary Clinton, 2 bin 235'ininse Bernie Sanders hakkında olduğu belirtiliyor.

Yazışmaların büyük kısmının basında çıkan yazıları içerdiği söylenirken, e-postalardan birinin Demokrat Parti ile basın arasındaki yakın ilişkiye işaret ettiği bildiriliyor. Bu e-postada Demokratik Ulusak Komite yöneticisi Wasserman Schultz, bir haberin başlığının değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.