VİDEO - Barselona'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 13 ölü

Barselona'da bir araç kalabalığın arasına daldı. Saldırıda 13 kişi yaşamını yitirdi. Katalan polisi, olayla ilişkili olduğu düşünülen iki kişiyi gözaltına aldı.

Barselona'da kentin en işlek caddesi La Rambla'da bir araç kalabalığın arasına daldı. Yetkililer olayın bir terör eylemi olduğunu doğruladı. Olaya karışan saldırganın, polisle çatışma sırasında öldürüldüğü iddia edildi.

Katalonya İçişleri Bakanı, Barselona'daki saldırıda 13 kişinin öldüğünü, en az 50 yaralı olduğunu duyurdu.

Şehrin en turistik bölgelerinden La Rambla'da beyaz bir kamyonet kalabalığa daldı. Kamyonetin, 'sekiz' şeklinde ilerleyerek çok sayıda kişiye çarptığı bildirildi. Olayın ardından iki terörist, saldırının gerçekleştiği alana çok yakın bir konumda bulunan bir Türk restoranına girdiği bildirildi. Terör örgütü IŞİD, bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Olay sonrası İspanya'da 3 günlük yas ilan edildi. 

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Katalan yönetimi, saldırıda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, 80 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırı ile bağlantısı olduğu düşünülen iki kişi gözaltına alındı. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında, bir Belçikalı ve 3 yaşındaki bir çocuk bulunuyor.

Terör saldırısı için iki farklı minibüsün kiralandığı ancak birinin kullanıldığı belirtilirken, saldırıyla ilişkili olarak ikinci bir kamyonetin de Katalonya'nın küçük bir kasabası olan Vic'te ele geçirildiği ifade edildi. 

Öte yandan polis, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Perşembe akşamı bir kontrol noktasında iki polisin üzerine araç sürüldüğü iddiasını doğruladı.

BARSELONA'YI HER YIL 11 MİLYON TURİST ZİYARET EDİYOR

Polis vatandaşları Katalonya Meydanı civarına gelmemeleri konusunda uyardı. Saldırganın 1.70 boylarında, siyah üzerine lacivert çizgili tişört giyen bir şahıs olduğu belirtildi.

CIA'nin kısa bir süre önce, İspanya'yı terör saldırısı konusunda uyardığı bildirildi.

Her yıl 11 milyon kişinin turist olarak ziyaret ettiği Barselona'da, La Rambla kentin en işlek caddesi ve tüm turistlerin uğrak yeri olarak biliniyor.

Olay yerinden ilk görüntüler şöyle:

BARSELONA POLİSİ: OLAY TERÖR SALDIRISI

Barcelona polisinden yapılan açıklamada, olayın terör saldırısı olduğu duyuruldu. 

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Olay yerinde saldırgana ait olduğu düşünülen Fas asıllı bir İspanyol vatandaşına ait bir pasaport bulundu. İspanya medyası Barcelona'daki saldırı ile ilgili Driss Oukabir isimli saldırganın fotoğrafını paylaştı. Oukabir isimli saldırgan Fransa'nın Marsilya şehrinden ispanya'ya gelmiş.İspanyol medeyasının verdiği bilgiye göre Oukabir Facebook hesabında anti semitist paylaşımlar yapmış.

İKİ SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Barcelona'da gerçekleşen saldırının ardından iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin gözaltına alındığı ana ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. 

Saldırıda kullanılan beyaz minibüsü kiralayan kişi olduğu tespit edilen ve minibüsün içerisinde pasaportu bulunduktan sonra tutuklanan şüpheli Driss Oukabir'in, polise verdiği ifadesinde olay gerçekleştiği esnada Barselona'da olmadığını, pasaportunun ise kardeşi tarafından çalındığını ileri sürdüğü bildirildi.

IŞİD ÜSTLENDİ

Terör örgütü IŞİD, yayın organı Amak aracılığıyla saldırıyı üstlendi.

POLİSTEN SOKAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Saldırı büyük bir paniğe neden olurken polis, yeni bir saldırı ihtimaline karşı sokaklarda bulunan kişilerin evlerine dönmesi çağrısı yaptı. Barselona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı da belirtildi.

Saldırının ardından şehirdeki bütün metro hatları da kapatıldı.