VİDEO: Afgan milletvekilinden kadın muhabire: Burnunu kesmesi için seni Afgan erkeğe vermeli

Afgan din adamı ve milletvekili, kendisine evlilik içi tecavüzleri soran kadın muhabire; "Belki de seni burnunu kesmesi için Afgan bir erkeğe vermeli" dedi.

Afganistan'da milletvekili Nazir Ahmad Hanafi, Afgan parlamentosunda kadın haklarına ilişkin görüşülen yasa önerisinin İslam hükümleriyle ve aile değerleriyle çatışacağını söyledi. Hanafi; "Bu yasa ailelerimizi ve yaşam biçimimizi parçalar" dedi.

Kendisine tecavüzlere ilişkin gazeteci Isobel Yeung tarafından yöneltilen soruya ise Hanafi; "2 farklı tecavüz var. Biri sizinki diğeri ise İslam'daki" şeklinde yanıt verdi. Muhabir sorusunda evlilik içi tecavüzleri sormuş, bu durumda erkeklerin cezalandırılıp cezalanadırılmayacağını öğrenmek istemişti. Hanafi'nin tecavüzün ne olduğu konusunda daha net bir ifade kullanmasını söylediği kadın muhabir, bir kişinin sekse zorlanması yanıtını verdi. 

Röportajı burada sonlandırmak isteyen Afgan parlamenter, muhabire; "Belki de seni burnunu kesmesi için bir Afgan erkeğe vermeli" dedi.

Hanafi'nin korkunç önerisi, geçtiğimiz günlerde 20 yaşındaki Reza Gül'e kocası tarafından hayata geçirilmiş, genç kadını ajlaksızlıkla suçlayan kocası Gül'ün burnunu kesmişti.

Afganistan'da geçtiğimiz yıl 27 yaşındaki Ferhunde isimli bir kadın, Kuran'ı yakmakla suçlanmış ve sokak ortasında bir erkek çetesi eşliğinde herkesin gözü önünde infaz edilmişti.