VİDEO - 3 yıldır IŞİD kuşatması altındaki Deyrezzor kentinden görüntüler

Suriye'nin doğusundaki Deyrezzor kenti, 3 yılı aşkın bir süredir IŞİD militanlarının kuşatması altında. Kent içerisinde yayınlanan bir videoya göre kent sakinleri, Suriye ordusunun kuşatmayı kırması için gün sayıyor.

Dış Haberler

Temmuz 2014'ten bu yana IŞİD militanlarının kuşatması altındaki Deyrezzor kenti, Suriye ordusunun gelişi için gün sayıyor.

Kuşatmanın başlamasından bu yana vahşi yaşam koşullarına bir şekilde ayak uydurmaya çalışan kent sakinleri, "Yaşamakta değiliz. Burada köpekler gibi yaşıyoruz'' diyor.

Kuşatılmış şehrin sakinleri için tek yaşam damarı, nadiren havadan bırakılan gıda ve insani yardımlar. Altyapının büyük bir kısmı tahrip edilmiş olan kentte siviller, ısınmak ve yemek pişirmek için odun yakıyor.

Kentin büyük bir kısmı IŞİD'in elinde olmasına rağmen, belediye binası ve hükümet kurumları Suriye ordusunun kontrolünde bulunuyor; IŞİD militanları aradan geçen bunca zamana rağmen direnişi kırabilmiş değil. Deyrezzor ilinin IŞİD'in şimdiye kadar en çok kayıp verdiği bölgelerden biri olduğu tahmin ediliyor.

Yayınlanan videoda IŞİD militanları tarafından atılan ve patlamamış bir havan mermisini gösteren bir kent sakini, "Bu bir suçtur. Güvenlik yok. Hiçbir koruma yok'' diyor.

Geçtiğimiz hafta Suriye ordusu, Humus bölgesinde IŞİD tarafından kontrol edilen son büyük kent olan Suhna'da zafer ilan etti. Suhna'nın ele geçirilmesi ile birlikte, tüm yollar şimdi doğudan yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunan Deyrezzor'a çıkıyor.

Bu arada ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri de kuzeyden Deyrezzor'a dönük bir hamleye hazırlanıyor.