Venezuela yeni devletleştirmelere hazırlanıyor

Venezuela Devlet Başkanı, muhalefetin ekonomik sabotajına karşılık olarak yeni devletleştirmelere gideceklerini açıkladı.

Dış Haberler

Venezuela'daki ABD destekli sağcı muhalefet, politik ve ekonomik araçlarla Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya saldırırken, Maduro'dan cevap geldi.

Maduro, siyasi muhalifleri tarafından yürütülen "ekonomik savaşa" ve sabotajlara karşılık devletleştirmelere gidebileceklerinin sinyalini verdi.

teleSUR'daki habere göre, Maduro "hiçbir komployu kabul etmeyeceğini", üretimini durduran bir fabrikanın "işçi sınıfı ve devrim için kurtarılacağını" söyledi.

Muhalefetin Cuma günkü genel grev çağrısına karşılık olarak Maduro, "İnsanların burada çalışmaya ve üretime ihtiyacı var, burada, Venezuela'da Yankee stili bir istikrarsızlaştırmaya izin vermeyceğiz" dedi.

Venezuela'nın en büyük gıda ve içecek şirketi Polar Company'ye devlet tarafından el konulabileceği söyleniyor. Son olarak, Venezuela istihbaratından kimselerin Caracas'taki fabrika genel merkezi civarında görüldüğü belirtiliyor.

Şirketin sahibi Lorenzo Mendoza, Maduro yönetimine karşı ve muhalefetin gösterilerine katılıyor.