Venezuela Dışişleri Bakanı: ABD'nin darbe planları ortaya çıktı

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD basınında yer alan haberlere atıfta bulunarak, ABD'nin darbe planlarının ortaya çıktığını söyledi.

Dış Haberler

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD kuruluşlarının Venezuela yönetimine karşı darbe planlarının ortaya çıktığını söyledi.

New York Times'ta yer alan bir yazıda, ABD'li ve Venezuelalı kaynaklara dayandırılarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın darbe hazırlıklarına dair bilgi verilmişti. Yazıya göre Trump yönetimi, Venezuela ordusundan isimlerle görüşerek Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmeye çalışıyordu.

Arreaza, ABD hükümetinin Venezuela içişlerine karışma planlarının ortaya çıkartıldığını, ABD medyasının da bunun kanıtlarını yayımladığını söyledi.

NYT'de yayımlanan yazıya göre Venezuela ordusu içerisinde en az üç farklı grup darbe istiyor, bu grupların darbe girişimlerinin 2017 yazında ve bu yılın Mart ve Mayıs aylarında olmak üzere hazırlandığı, ancak üç girişimin de başarılı olamadığı bildiriliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Garret Marquis ise, ABD'nin Venezuela'nın "demokrasiye barışçıl dönüşünden yana olduğunu" belirterek, Venezuela yönetimini değiştirmek istediklerini kabul etti.

Trump, Venezuela'ya karşı askeri seçeneğin de masa olduğunu söylemişti.