Varoufakis: Sovyetler Birliği'nden daha kötü duruma düşme tehlikesindeyiz

Syriza'lı Bakan Yanis Varoufakis, Avrupa'nın bir "New Deal"e ihtiyaç duyduğunu, Sovyetler Birliği'nden bile kötü duruma düşme tehlikesinin olduğunu söyledi.

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, bir İtalyan kanalına verdiği röportajda, Avrupa'nın ABD Başkanı Roosevelt'in daha önce yapmış olduğu gibi, yeni bir "New Deal(Yeni Düzen)" ihtiyacı duyduğunu, kendilerinin bunu önereceğini söyledi.

Varoufakis, İtalyan kurumlarının desteklerini bildiklerini ancak iflas riski olan ülkede bunu açıklıkla dile getirmekten geri durduklarını söyledi.

'SOVYETLER'DEN DAHA KÖTÜ DURUMA DÜŞME TEHLİKESİ...'

"Avrupa'nın tümü büyük bir korku bulutuyla kaplı, Sovyetler Birliği'nden daha kötü bir duruma düşme tehlikesindeyiz" diyen Yunan Bakan, hakikat için küçük bir kapı açma umudu taşıdıklarını belirtti.

Hakikati kendi kendimize bulamayız, kapıyı aralayabiliriz ve siz de bize katılabilirsiniz" diyen Varufakis, bu şekilde mevcut kemer sıkma politikalarını terk edebileceklerini belirterek "Er ya da geç, Merkel bizim önerilerimizi neden kabul etmediğini açıklamak zorunda kalacak" dedi.