'Ukrayna'daki faşistler Maidan eylemleriyle bağlantılı'

Ukrayna'da güvenlik güçleriyle çatışan faşist güçlerin Maidan eylemlerinden sorumlu olduğu bildiriliyor.

Dış Haberler

Sputnik'e konuşan uzmanlar, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de güvenlik güçleriyle çatışan militanların 2014'deki Maidan eylemlerinden sorumlu olduğunu belirtiyor.

Woodrow Wilson Center'dan akademisyen Michael Kofman, Maidan'da görülen "sağ kanat milisler" ile Kiev'de güvenlik güçlerine saldıran kişilerin "yakından bağlantılı" olduğunu söylerken, Urkayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov da olayların sorumlusu olarak milliyetçi Svoboda'yı sorumlu tutuyor.

Polislerin el bombasıyla öldürülmesi üzerine konuşan Kofman, bunun sıradan bir "protesto" olmadığını, "normal insanların" el bombasıyla protesto gerçekleştirmediklerini söylüyor.

Jeopolitik analist ve stopImperialism editörü Eric Draitser ise Kiev'de gerçekleşen eylemlerin Maidan'da sağcıların eylemlere nasıl hakim olduğunu gösterdiğini söyleyerek, bunun "faşizm" olduğunu belirtiyor.

Draitser, Maidan eylemlerinde faşistlerin ve Nazilerin egemen olduğunu söylediklerinde kendilerine karşı çıkıldığını hatırlatıyor ve sağcı unsurların yaptıklarının endişe verici olduğunu söylüyor.