Ukrayna'da her gün 13 kişi ölüyor

Ukrayna’da ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor. Açıklanan verilere göre Eylül ayından bu yana her gün ortalama 13 kişi hayatını kaybetti.

Dış Haberler

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri’ne bağlı milislerle Ukrayna ordusu arasında imzalanan ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Ra’ad el Hüseyin bugün yapığı açıklamada 5 Eylül’de imzalanan ateşkesten bu yana günde ortalama 13 kişinin öldüğünü açıkladı. Doğu Ukrayna’da Nisan ayından bu yana devam eden çatışmalarda toplamda 4 bin 317 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin 921 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ayrıca savaş nedeniyle ülkelerini terk eden Ukraynalıların sayısı da 466 bin 929’a çıktı.

Ukrayna ordusunun çatışmalar sırasında sıklıkla hedef gözetmen yerleşim alanlarını bombardımana tuttuğu bunun da çok sayıda sivil ölüme neden olduğu biliniyor. Son olarak kasım ayı başnda bir okulu vuran Ukrayna ordusu, okul bahçesinde futbol oynayan iki gencin ölümğne neden olmuştu.