Ukrayna Başbakanı: Avrupa'nın sınırlarını koruyoruz, bize silah gerek

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkesinin Avrupa'nın sınırlarını koruduğunu öne sürerek daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Ukrayna'da faşist darbe sonucunda işbaşına gelen Başbakan Arseniy Yatsenyuk, ulusal televizyon kanalına verdiği demeçte Donbass'taki durum ve Rusya'nın tavrına ilişkin konuştu.

Yatsenyuk, Rusya'nın Minsk Anlaşması'na uyması gerektiğini ancak bunu istemediğini öne sürdü.

Ukrayna'nın barıştan yana olduğunu ancak barış için mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Yatsenyuk, "Bu yüzden Avrupalı ortaklarımızdan ve Batılı dostlarımızdan, ülkemizi, toprağımızı savunmamamız için olanak sağlamalarını istiyoruz" dedi.

'BİZE SAVUNMA SİLAHLARI LAZIM, BİZ AVRUPA'NIN SINIRLARINI KORUYORUZ'

Ukrayna'nın kendi sınırlarını koruyarak Avrupa'ya yardım ettiğini söyleyen Yatsenyuk, "Avrupa'ya yardım ettiğimiz gibi, dünyanın da Ukrayna'ya yardım etme, barış ve istikrarı sağlama konusunda birleşmesinden geçiyor" ifadesini kullandı.

Saldırı amaçlı silah istemediklerinin altını çizen Yatsenyuk, "Bize savunma silahları lazım. Biz Avrupa'nın sınırlarını koruyoruz" diye konuştu.

Bazı AB ülkelerinin, Rus tanklarının kendi sınırlarına dayanmayacağını düşündüğünü belirten Yatsenyuk, kendilerinin de bundan 1-1,5 yıl önce Kırım'ın Rusya'ya döneceğini düşünmediklerini ancak bunun gerçekleştiğini söyledi.