Trump'tan cinsel istismarla suçlanan Kavanaugh'a destek

ABD Yüksek Mahkemesi Yargıçlığı'na atanan Brett Kavanaugh, kendisini cinsel istismarla suçlayan Christine Blasey Ford ile birlikte pazartesi günü ABD Senatosu'nda ifade verecek. ABD Başkanı Donald Trump, soruşturma sürecinin tam olarak işlemesini beklediğini ve senato oylamasının kısa bir süreliğine ertelenebileceğini belirtirken, Kavanaugh için “Kendisine güveniyorum, onun adına her…

Dış Haberler

ABD Yüksek Mahkemesi'nin yeni yargıç adayı Brett Kavanaugh ve kendisini cinsel istismarla suçlayan Christine Blasey Ford, pazartesi günü ABD Senatosu'nda ifade verecek.

İfade verme süreciyle birlikte perşembe günü gerçekleşmesi planlanan Kavanaugh'un adaylığına dair senato oylaması daha ileri bir tarihe ertelenmiş oldu.

Beyaz Saray, “Yargıç Kavanaugh, asılsız iddiaları boşa çıkarmak için duruşmayı bekliyor. Senato onu dinlemeye hazırsa, o da yarın ifade vermeye hazır durumda” açıklamasında bulundu.

FBI, iddiaya ilişkin Temmuz ayında bir mektup aldıklarını ve mektubu Beyaz Saray Konseyi'ne ilettiklerini, iddianın ise “potansiyel bir federal suç teşkil etmediğini” açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın soruşturma hakkında temkinli konuşması dikkat çekti. Senatonun süreci eksiksiz tamamlanmasını beklediğini belirten Trump, oylamanın kısa bir süreliğine ertelenebileceğini ifade etti. Trump, Kavanaugh için “Onun adına her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Trump'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre Cumhuriyetçiler, soruşturmanın 6 Kasım'da gerçekleşecek ara seçimlere kadar tamamlanmasını umuyor.

Senatoda çoğunluğu küçük bir farkla oluşturan Cumhuriyetçiler'in oylamada fire verilmesinden endişe duyduğu belirtiliyor.

Geçen hafta Demokratlar'ın suçlamaya ilişkin soruşturma talebine iki Cumhuriyetçi isim destek vermişti.