Texas polisi ellerini kaldıran adamı böyle vurdu

Texas’ın Bexar İlçesi’nde iki polis, uyarı üzerine ellerini kaldıran Gilbert Flores adlı kişiyi iki kurşunla vurarak öldürdü. Olay anının görüntüleri, yaşananları tüm açıklığıyla ortaya koydu.

Dış Haberler

Texas’ın San Antonio kentine bağlı Bexar İlçesi’nde 41 yaşındaki Gilbert Flores adlı bir kişi evinin önünde iki polis memuru tarafından vurularak öldürüldü. Cuma günü gerçekleşen olayın görüntüleri, Michael Thomas adlı bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntüler KSAT tarafından yayınlandı.

Görüntülerde Bexar Şerif Yardımcıları Greg Vasquez ve Robert Sanchez’in Flores’i uyardıktan sonra, Flores’in ellerini havaya kaldırdığı, buna rağmen polisin ateş ettiği görülüyor.

Şerif yardımcıları Vasquez ve Sanchez başlatılan soruşturmada, hayatını kaybeden Flores’in bıçak taşıdığını iddia etti. Görüntülerde Flores’in bıçak taşıyıp taşımadığı net olarak görülemiyor. Ancak Flores’in vurulmadan hemen önce ellerini havaya kaldırdığı ve polislere bıçakla zarar veremeyecek bir mesafede bulunduğu açıkça görülüyor. 

Vasquez ve Sanchez hakkındaki soruşturma devam ediyor.