Teksas’ta İslam peygamberi sergisini basmaya giden iki kişi öldürüldü

ABD’nin Teksas eyaletinde, İslam peygamberi Muhammed’le ilgili bir sergiyi basmaya çalışan iki cihatçı, bir trafik polisi tarafından vurularak öldürüldü.

Dış Haberler

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Garland kentinde dün iki cihatçı militan, bir trafik polisi tarafından vurularak öldürüldü.

Cihatçıların Curtis Cullwell Merkezi’nde düzenlenen, İslam peygamberi Muhammed hakkında “Muhammed Sanat Sergisi ve Yarışması” başlıklı etkinliği basmak üzere bölgeye gittiği tahmin ediliyor. İslam peygamberinin karikatürlerinin sergilendiği ve bir de karikatür yarışmasının düzenlendiği etkinliğin yapıldığı merkezin girişindeki güvenlik görevlisine ateş açan militanlar, tesadüfen olay yerinde bulunan bir trafik polisi tarafından vuruldu.

Garland Emniyet Sözcüsü Joe Harn, militanlardan birinin 2011’de FBI tarafından “Müslüman olmayanları öldürmek istediğini” söylediği gerekçesiyle tutuklandığını belirterek, “Stratejilerinin etkinlik merkezine girmek olduğunu sanıyoruz Ancak merkezin dış girişini geçmeyi başaramadılar” diye konuştu.

IŞİD BAĞLANTISI VAR MI?

Henüz öldürülen cihatçıların kimliği ve bağlantıları konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak Lübnanlı gazeteci Hala Jaber, cihatçı militanların vurulmasından kısa bir süre önce Twitter’da “texasattack” (“Teksas saldırısı”) hashtagi açıldığını öne sürdü.

Jaber, öldürülen eylemcilerden birinin takipçilerinden, IŞİD’in İngiltere’deki temsilcilerinden Ebu Hüseyin el Britani’yi takip etmelerini söylediğini yazı. Lübnanlı gazeteci, Ebu Hüseyin el Britani’nin de cihatçıların öldürülmesinden sonra attığı tweetlere dikkat çekti. El Britani söz konusu tweetlerde, “Peygambere hakaret edenleri öldürün. Teksas’ta İslam Devleti savaşçılarından kurtulabileceklerini sandılar. Konuşma özgürlüğünüz üzerinde herhangi bir denetim yoksa, yüreklerinizi bizim eylemlerimize açık tutun. Teksas’taki 2 kardeşimiz şehadete erişti. Ey kafirler, bilin ki aşağılanarak yaşamak ölümden beterdir! Allahu ekber” diye yazdı.