Suudi kadın, tacizci kocasının görüntülerini Youtube'da yayınladı

Kocasını mutfakta yanlarında çalışan kadını taciz etmeye çalışırken görüntüleyen ve görüntüleri Youtube üzerinden yayınlayan Suudi kadının, hapis ve para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Suudi Arabistan'da bir kadın, eşinin evlerinde çalışan bir kadına tacizde bulunduğu anları cep telefonunun kamerasıyla görüntüledi ve internet ortamında yayınladı. 

Görüntülerde, evin mutfağında çalışan kadına sarılmaya çalışan adam, kadının kendisini savunmaya çalışmasıyla geriye doğru itiliyor. Üstelik aynı anda mutfakta bir başka çalışan daha yer alıyor.

YouTube hesabı üzerinden görüntüleri paylaşan kadın, videoya başlık olarak "Bu koca için en ufak ceza; onu rezil etmek" ifadelerini kullandı.

Video internet ortamında hızla yayılırken, Suudi hukukçular görüntüleri kaydeden kadının hapisle cezalandırılabileceğini belirtti. Bir yerel gazeteye görüş bildiren avukat Macit Karuub, kadının 1 yıl hapis ve 87,214 sterlin para cezasına mahkum edilebileceğini söyledi.

ALDATMA DEĞİL CİNSEL TACİZ

Öte yandan olayın sosyal medya üzerinden duyulma şekli #SaudiWomanCatchesHusbandCheating (Suudi kadın kocasını aldatırken yakalıyor) hashtagiyle oldu. Oysa videoda bir aldatma girişimi değil, evinde çalışan kişiyi taciz eden bir Suudi erkeği görülüyordu.