Suud Kralı: Operasyon devam edecek

Arap Birliği Zirvesinde konuşan Suudi Arabistan Kralı Selman: "Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar 'Kararlılık Fırtınası' devam edecek" dedi.

Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen 26. Arap Birliği Zirvesi'nde söz alan Kral Selman, Yemen'e yönelik dış müdahaleyle ilgili  Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin yardım çağrısına karşılık verildiğini savunarak, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun "Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar devam edeceğini" kaydetti. 

Konuşmasında Arap ülkelerinin içinde bulunduğu siyasi krizlere de değinen Kral Selman, "Arap ülkelerinin içinde bulunduğu acı verici durum, iç çekişmeler ve dökülen kanlar, ülkelerimizde istikrarsızlık isteyen bir kısım bölgesel gücün, başını çektiği mezhepçiliğin sonucudur" şeklinde konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ise "bazı dış güçlerin Arap ülkelerinin içinden geçtiği zor durumu, içişlerine müdahale ya da vatandaşlarını kutuplaştırma amacıyla kullandığını" söyledi. Sisi, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna atıfla, "Yemen'deki olaylar ortak güvenliğimizi ilgilendirecek bir noktaya vardı" ifadesini kullandı.