Suriyeli general: Terörist gruplar ABD ve Türkiye'ye dayanıyor

Suriyeli general Zaid Salih, "terörist gruplar ordunun onları hedef almasını engellemek için sivilleri kullanıyor. Silah sağlamak için ABD ve Türkiye'ye dayanıyor" dedi.

Dış Haberler

Halep'teki askeri operasyonları yürüten Suriyeli general Zaid Salih, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep'in doğusunda İslamcıları sıkıştırmakta olduğunu söyledi.

Al Masdar'a konuşan Salih, "terörist gruplar ordunun onları hedef almasını engellemek için sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Silah sağlamak için ABD ve Türkiye'ye dayanıyor. Ancak bunun olmasına izin vermeyeceğiz, Suriye ordusuyla sonsuza kadar savaşamazlar" dedi.

Suriye ordusuna karşı savaşmakta olan "ılımlı muhalif"lere bağlı kişilerin, hala silahlarını bırakıp teslim olmak için şansları olduğunu belirten Salih, buna karşın "El Nusra Cephesi ve Nureddin Ez-Zengi gibi ateşkese uymayı kabul etmeyen gruplardakilerin öldürüleceğini" söyledi.

Halep'te kaç cihatçı kaldığının sorulması üzerineyse Salih, 2 bin 500 kadar silahlı kişinin kaldığını, bunların 20 farklı gruptan olduğunu söyledi. 

Zaid Salih, ateşkesin başarısız olmasından ABD'yi sorumlu tutarken, ABD'nin silahlı grupları ateşkese uymaya zorlamadığını vurguladı.

Suriyeli general, "ABD de olsa Türkiye de olsa yabancı saldırılara yanıt vermeye hazırız" dedi.