Suriyeli bakan: Suriye'deki teröristlere en büyük destek Türkiye ve Katar'dan

Suriye Turizm Bakanı Beşir Riyad Yazcı, Suriye'deki cihatçı gruplara en büyük maddi desteğin Türkiye ve Katar'dan geldiğini, grupların Türkiye üzerinden geçiş yaptığını söyledi.

Dış Haberler

Sputnik'e konuşan Suriye Turizm Bakanı Beşir Riyad Yazcı, Suriye'deki cihatçı gruplara en büyük maddi desteğin Türkiye ve Katar'dan geldiğini belirtti. "Suriye'ye gelen teröristler paraşütle gelmiyor, sınırdan geçiyor" diyen Yazcı, sınırı korumanın Türkiye'nin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Suriye ve Türkiye'nin birlikte turizm ve ticaret anlaşmaları yaptığını söyleyen bakan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın politikaları sebebiyle bugün Suriye'deki tarihi eserlerin yok olmakta olduğnu söyledi.

Humus, Halep ve Palmira'da yaşanan zararın hesaplanabilir olmadığını söyleyen Yazcı, "Erdoğan Türkiye'deki terörist sayısını bilmiyor" diyerek artık Türkiye'de de çok sayıda cihatçı bulunduğunu belirtti. 

Suriye'deki binlerce yıllık binaların ve tarihi eserlerin patlatılarak yok edildiğini söyleyen Yazcı, Türkiye tarafında pek çok tarihi eser kaçakçısı da bulunduğunu, bunların eserleri çaldıklarını bildirdi.

Türkiye tarafından Suriye'de desteklenen gruplara "ılımlı" denmesine de tepki gösteren Yazcı, "terörün ılımlısı yoktur. Terör terördür" dedi.