Suriye’de devlet yetkililerine yolsuzluk operasyonu

Suriye'de aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda devlet görevlisi hakkında yolsuzluk davası açıldı.

Dış Haberler

Suriye’de hükümet bir yandan silahlı gruplarla mücadele ederken, bir yandan da kamu kaynaklarını istismar etmekle suçlanan yetkililere karşı operasyon yürütüyor.

El Vatan Gazetesi’ne konuşan Şam’daki üst düzey yargıçlardan Yasin Kahal, son dönemde kamu fonlarını zimmetine geçirmekle, yolsuzlukla ve görevini istismar etmekle suçlanan çok sayıda yetkiliye dava açıldığını söyledi.

Kahal, sadece Şam’da kamu kaynaklarını kendi çıkarları için kullanmakla suçlanan yetkililere açılan dava sayısının ayda 15’i bulduğunu belirterek, “Kimseye ayrıcalık yapılmıyor. Yasalar üst düzey yetkililerden sıradan bürokratlara kadar herkese eşit şekilde uygulanıyor” dedi.

Kahal ayrıca döviz spekülasyonu ve paranın yurtdışına transferinin de ulusal ekonomiye zarar veren ciddi suçlar olarak görüldüğünü ifade etti.

Ekonomi dergisi Syria Report, bu hafta başında hükümete yakın işadamlarından Saib Nahhas’ın hesaplarının, bankaya olan 1 milyar Dolar’lık borcunu ödemediği gerekçesiyle mahkeme kararı ile dondurulduğunu duyurmuştu.

Uluslararası Şeffalık Örgütü’nün yolsuzluk listesine göre, Suriye 2014 yılında 175 ülke arasında 159’uncu sırada yer aldı.