Şüpheli tarikat iflası

En büyük Katolik tarikatlarından Fransiskenler, iflas bayrağını çekti.

Dış Haberler

Katolik Kilisesi'ne bağlı, dünyanın en büyük ikinci tarikatı Fransiskenler iflasın eşiğine geldini açıkladı.

Tarikat sözcüsü Michael Anthony Perry, dünyadaki ''tarikat kardeşleri''ne yönelik Roma'da yaptığı resmi açıklamada, ''Çok ağır bir borç yükü altında, iflasın eşiğindeyiz'' dedi.

Niçin ve hangi amaçla borç yükü altına girdiklerine dair açıklama yapmayan Michael Anthony Parry, yalnızca ''tarikat dışı unsurların etkisiyle bu duruma geldik''leri  ifadesine  yer verdi.

İTALYAN BASINI: LÜKS OTEL İŞİNDE PARALAR BUHARLAŞTI
İtalyan basınından Corriere delle Sera'nın haberine göre, işin içinde uyuşturucu ve silah kaçakçılığı da var ve bu gerekçeyle de İsviçre'deki tarikat banka hesaplarına el konuldu. 

İsviçre'deki banka yetkililerince henüz onaylanmayan bu bilginin dışında, yine İtalyan basınından Panorama dergisi, tarikatın Roma'da Vatikan'ın kutsal saydığı Petersdom Meydanı'na bakan lüks bir otel satın alma operasyonunda yüklüce miktarda paranın buharlaştığı iddiasını dile getirdi.

Fransiskenler tarikatı Vatikan şehir devleti tarafından resmi olarak kabul edilen üç Katolik tarikatından biri olarak biliniyor. Cizvit tarikatından sonra (Papa Françis de bir Cizvit), ikinci sırada yer alıyor. Tarikat, dünya çapında örgütlü ve kendi ifadesine göre 14 bin civarında üyesi var.