Suffragette'in gösteriminde, kadınlardan eylem

Kadınların oy hakkını konu edinen Sufragette filminin Londra Film Festivali gösteriminde, Sisters Uncut üyesi kadınlar, kadına şiddete dikkat çektikleri bir eylem gerçekleştirdi.

Londra Film Festivali'nde açılış filmi olan Suffragette'in galası sırasında, kadına dönük şiddeti protesto eden kadınlar barikatların üzerinden atlayıp kırmızı halıya yattı.

Londra'nın merkezindeki Leicester Meydanı'nda "Ölü kadınlar oy kullanamaz" diye slogan atan kadınlar, eylem sırasında mor duman bombaları da patlattılar.

Eylemi örgütleyen grup Sisters Uncut'dan kadınlar İngiltere'de 20. yüzyılın başlarında yükselen kadınlara oy hakkı mücadelesinin öncüleri olan süfrajetlerin yöntemlerini kullandıklarına dikkat çekerek, "Kadınların kurtuluşu mücadelesi henüz zafere ulaşmış değil" dediler.

Barikatlardan atlayan kadınları görünce "Aman Tanrım!" dediği farkedilen filmin oyuncularından Helena Bonham Carter daha sonra "Filmimiz bir işe yaradığı için mutluyum. Bu film tam da bunun için yapıldı" diye konuştu.

Bonham Carter, "Filmin özü bu: Bir konuda çok öfkeliyseniz, adaletsizlik olduğuna inanıyorsanız, mücadele etmeli, sesinizi duyurmalısınız" ifadelerini kullandı.