Sırbistan Başbakanı: Darbe girişimi yok

Sırbistan Başbakanı Vucic, iddiaların aksine ülkede kendisine karşı bir darbe girişimi olmadığını, ancak hükümetinin altını oymak için çabaların devam ettiğini kaydetti.

Dış Haberler

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'e yönelik Vucic yanlılarından gelen darbe iddiaları, yine Vucic tarafından yalanlandı.

"Şu durumda, kimsenin darbe yapacak gücü ya da bunu yapmaya arzusu var" diyen Vucic, kendisini tehlikede hissetmediğini kaydetti.

Sırbistan hükümetinin altını oymaya yönelik sürekli bir çabanın olduğunu söyleyen Vucic, bununla birlikte bu çabaların bir "darbe" olmadığının altını çizdi.

Başbakan hakkındaki darbe iddiaları, hükümet yanlısı televizyon kanalı TV Pink'te başlayan "Vucic'i devirmek" isimli bir dizi ile başlamıştı.

15 Kasım tarihinde, yine hükümete yakın Informer gazetesinde, Vucic'e Çin gezisini erteleme çağrısı yapılarak darbe ihtimalinden söz edilmişti.

Yazıyı yazan Dragan Vucicevic, iddiasını tekrarlayarak, Başbakan Yardımcısı Zorana Mihajlovic ile birlikte bazı polislerin ve gazetecilerin darbe planladığını söyledi.