Şii milisler: ABD varsa biz yokuz

Tikrit'e yapılan operasyonda ABD koalisyonunun hava saldırısı başlayınca Şii milisler geri çekildi. Milisler ABD'yi protesto etmek için çekildiklerini söylerken, ABD çekilmeyi kendisinin istediğini iddia ediyor.

Dış Haberler

Şii milislerin önderliğinde Irak'ın Tikrit kentinde IŞİD karşıtı operasyon yapılıyordu. Irak hükümeti operasyonun tıkandığı iddiaları üzerine ABD koalisyonunun desteğini istemişti. Koalisyonun hava saldırılarının başlaması üzerine Şii milisler kentten çekildi.

ABD Genelkurmaylığı'ndan General Lloyd Austin çekilmeyi kendilerinin emrettiğini iddia ederken, "asla Şii milislerle işbirliği yapmadık ve eşgüdümlü hareket etmedik, umarım da etmeyiz" dedi.

Şii milislerin sözcüleri ise kendilerinin ABD'yi protesto etmek için çekildiklerini söylerken Kıta'ib Hizbullah'ın sözcüsü Cafer el-Hüseyni de ABD ile aynı saflarda bulunmalarının mümkün olmadığını belirterek kendilerinin çekildiğini söylüyor. Tikrit'teki en kalabalık ve en güçlü milis gücü olduğu söylenen Bedr Örgütü'nün ise savaşa devam etmeyi seçtiğini söyleyerek bölgede kaldığı belirtiliyor.

Asa'ib Ehl el-Hak sözcüsü ise savaşı kendilerinin sonuçlandırdığını, ABD'nin ise son anda gelerek zaferi çalmaya çalıştığını belirtiyor.