SGD ile IŞİD arasında Rakka'nın teslimi için müzakereler

ABD destekli SGD ile IŞİD'in, yerel aşiret liderleri aracılığıyla Rakka'nın teslimi için görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Dış Haberler

ABD desteğiyle Rakka'ya yönelik operasyonunu sürdüren YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Irak-Şam İslâm Devleti (IŞİD) arasında Rakka müzakereleri yapıldığı belirtiliyor.

Al Masdar'ın aktardığına göre, Müşterek Birleşik Görev Gücü (CJTF) tarafından yapılan açıklamada, SDG ile IŞİD arasındaki müzakerelerin yerel aşiret liderleri aracılığıyla yapıldığı ve bu müzakerelerin "sivillerin kentten tahliyesi için" sürdürüldüğü savunuldu.

Açıklamada, IŞİD için savaştığı tespit edilenlerin de "adaletle yüzleşmeleri için yerel yetkilileri teslim edileceği" belirtildi.

Ancak Deirezzor24 isimli muhalefete yakın bir internet sitesi, SDG ile IŞİD arasında, IŞİD militanlarının El Meyadin'e transferi konusunda müzakerelerin sürdüğünü ileri sürmüştü.

Sosyal medyada SDG yanlısı bazı hesaplar, anlaşmanın sağlandığını ve IŞİD'lilerin Rakka'yı teslim etmeye başladıklarını öne sürüyorlar.

IŞİD'lilerin Rakka'dan transfer edileceği yerse, Suriye ordusu ile IŞİD'in sert çatışmalar yaşadığı Deyrezzor vilayetindeki El Meyadin.