Salih Müslim: Rus uçakları dağları ele geçirmeye çalışan cihatçıları vuruyordu

PYD'nin Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Rusya hava kuvvetleri ve Suriye ordusunun Lazkiye'de ve Türkmen Dağı çevresindeki operasyonlarıyla ilgili olarak "Türkiye iki senedir buraya cihatçı insanları getirip besliyor. Oradan El Nusra, DAİŞ gibi gruplar çıkarılmıştı. Bu sabah geriye dönüldü, yine ağır silahlarla gruplar bölgeye girdiler. Rus uçakları da dağları ele geçirmeye…

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan programında Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Ankara'nın Türkmen hassasiyeti göstermelik" olarak nitelendiren Müslim, söz konusu bölgede farklı cihatçı grupların varolduğunu ve Rusya'nın onları vurduğunu söyledi.

Müslim'in açıklamalarının ilgili kısmı şu şekilde:

IŞİD ve kardeşleri ortak düşmandır, insanlığın düşmanıdır. IŞİD, Ahrar'uş Şam gibi oluşumlar sadece Kürtlere değil, herkese düşman. Yerel tehlikeliden çok uluslararası bir tehlikeye dönüştü. Rusya'nın oraya girmesi, Amerika'nın bulunması uluslararası bir koalisyonun etki göstermesi hepsi bu yüzden. Dışarıdan onları kim vurursa biz onu destekleriz. Amerika ile siyasal bir ilişkimiz olmadı. Amerika sadece YPG ile sahada koordineli çalışıyor.  Şimdiye kadar Ruslarla da böyle bir durum gerçekleşmedi; ama olursa iyi olur. Rusya henüz o alana yaklaşmadı daha uzaktalar. Batı'da etkinler. Gelecekte askeri yetkililere bağlı olarak bir yardımlaşma olabilir. Bölge tam olarak bataklığa dönüştü. Oradaki Suriye halkının demokratikleşme gibi istekleri vardı; ancak Türkiye başta olmak üzere dışarıdan gelen güçler ellerini içeriye uzatmakla bunu batırdılar. Uçak düşürülen yer Türkiye'nin sınırıdır. Lazkiye'ye yakındır. Orada toplu halde Türkmenler'in yaşadığı bir yer yok, Ermeniler gibi azınlıklar var. Türkiye iki senedir buraya cihatçı insanları getirip besliyor. Oradan El Nusra, DAİŞ gibi gruplar çıkarılmıştı. Bu sabah geriye dönüldü, yine ağır silahlarla gruplar bölgeye girdiler. Rus uçakları da dağları ele geçirmeye çalışanları vuruyordu.