Rusya'dan Suriye'ye 'siyasi, ekonomik, askeri' destek

Rusya'nın Suriye'ye "siyasi, ekonomik ve askeri" destek vermeye devam edeceği açıklandı.

Dış Haberler

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendilerine "siyasi, ekonomik ve askeri" destek vereceğini söylediğini açıkladı. Putin'den söz aldığını söyleyen Muallim, Rusya Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya'nın Suriye hükümetini ülkedeki cihatçı gruplara karşı desteklediği bilinirken, ülkedeki muhalif siyasi gruplar ile hükümet arasında aracılık faaliyeti yürüttüğü de görülüyor.

Muallim ile görüşen Putin'in, Suriye'ye desteğin süreceğini açıkladığı duyurulurken, "Suriye halkının zafer kazanacağından eminiz" dediği ve bu konudaki politikalarında değişiklik olmadığını vurguladığı bildiriliyor.

Putin'in yeni bir uluslararası koalisyon ihtimalinden de söz ettiği, eğer Suriye hükümeti bunu isterse bölgedeki ülkelerle temas kurup bu tarz bir koalisyon kurmak istediği de duyuruluyor.

Suriye Dışişleri Bakanı'nın ise bölgedeki pek çok ülke, Suriye'deki cihatçı örgütleri desteklediği için bu ihtimalin gerçekleşmesini zor gördüğü bildiriliyor.