Rusya'dan Karadağ'a NATO tepkisi

Rusya, Karadağ'ın NATO üyeliğinin referandum yerine parlamentodan geçirilmesini "demokratik normlara aykırı" olarak nitelendirdi.

Dış Haberler

Karadağ'ın NATO üyeliğinin parlamento tarafından onaylanmasına Rusya tarafından tepki gösterildi.

RT'de yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO üyeliğinin referandum yerine parlamentoda onaylanmasının "demokratik normlara aykırı olduğunu" söyledi.

Karadağ hükümetinin ve onun Batılı destekçilerinin "vicdan ve aklın sesini dinlememesi" nedeniyle üzgün olduklarını söyleyen Rusya, halkın yarısının düşüncesinin Karadağlı yöneticiler tarafından göz ardı edildiğini savundu.

NATO'nun 1999'da Yugoslavya'ya yaptığı "utanç verici" saldırıda, kurbanlar arasında çocukların da bulunduğunu hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu ölümlerin suçunu Sırbistan'a yüklemenin de "iki yüzlüce" olduğunu vurguladı.

Moskova'nın bu adımın "stratejik sonuçlarını görmezden gelemeyeceğini" kaydeden Rusya, Moskova'nın kendi çıkarlarını ve ulusal güvenliğini savunacak adımlar atma hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Dün 81 kişilik Karadağ parlamentosu, 46 lehte oyla ülkenin NATO üyeliğini onaylamıştı. Muhalefetteki Demokratik Cephe milletvekilleri ise, protesto için meclis oturumuna katılmadı.