Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı: Türk uçakları düşürülen uçağa pusu kurmuştu

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, Türkiye'nin düşürülen Rusya uçağına pusu kurduğunu ve bölgedeki İslamcı gruplara uçağı düşüreceğini bildirdiğini söyledi.

Dış Haberler

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, düşürülen Rusya'ya ait uçağa dair konuşarak, Türkiye'nin uçağı düşürmeden 34 dakika önce takibe aldığını ve uçağa pusu kurduğunu söyledi.

Bondarev, radar verilerinin iki F-16'nın uçağı takibe aldığını gösterdiğini de söyleyerek, başka türlü uçakların yeterince hızlı hareket ederek Rusya'ya ait uçağı düşüremeyeceğini söyledi. Rus general, uçağı vurmak için F-16'ların 5-7 kilometre yaklaştıklarını, bu sırada Suriye hava sahasına girdiklerini de belirtti.

Rusya'ya ait uçağın düşürülmesi sırasında bölgedeki İslamcı grupların hazır bir şekilde olayı kaydettiklerini de belirten Bondarev, bu gruplara uçağın düşürüleneceğinin önceden söylendiğini öne sürdü. Benzer bir şekilde Türkiye medyasının da bu sayede bu kadar hızlı görüntülere ulaşabildiği iddia edildi.

Radar verilerinin Rusya'ya ait uçağın Türk hava sahasına girmediğini gösterdiğini söyleyen Bondarev, verilere göre Türkiye'ye ait uçakların 40 saniye boyunca Suriye hava sahasını ihlal ettiğini belirtti.