Ruanda’nın yeni başbakanı Edouard Ngirente yemin etti

Ruanda'nın yeni başbakanı Edouard Ngriente oldu. Ngirente, ülkenin başkenti Kigali’de bulunan parlamento binası önünde düzenlenen bir törenle yemin etti.

Dış Haberler

Yeni atanan Ruanda Başbakanı Edouard Ngirente, başkent Kigali’de bulunan parlamento binasında düzenlenen törenle yemin etti. 

Ruanda'nın Washington'daki Dünya Bankası İcra Direktörü Kıdemli Danışmanı Edouard Ngirente,Temmuz 2014'ten beri Başbakan olarak görev yapan Anastase Murekezi'nin yerine başbakan olarak atandı.

The New Times'tan Elisee Mpirwa'nın haberine göre, Ruanda'nın başkenti Kigali'deki parlamento binasında Devlet Başkanı Paul Kagame ve parlamento üyelerinin katılımıyla gerçekleşen yemin töreni ile Edouard Ngirente, Ruanda'nın yeni başbakanı oldu.

Başkan Kegame yemin töreninden sonra yaptığı konuşmada, ''Ngirente'nin Ruanda halkının beklentilerini yerine getirme ve bunları gerçekleştirme kabiliyeti, iradesi ve kararlılığına güveniyorum'' dedi.

Kegame, 2014 yılından beri görevde olan Başbakan Murekezi'yi başarılı çalışmaları ve Ruanda'ya yaptığı katkılar nedeniyle övdü.