Robert Fisk: Kaddafi'nin istihbarat şefi anlaşmaların gizli kalması için öldürülecek

Independent'da yazan Robert Fisk, Muammer Kaddafi'nin istihbarat şefi Abdullah es-Senussi'nin Batı istihbaratı ile yapılan anlaşmaların gizli kalması için öldürüleceğini öne sürdi.

Dış Haberler

Independet'ın Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, eski Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin istihbarat şefi Abdullah es-Senussi'nin Batı istihbaratı ile yapılan anlaşmaların gizli kalması için öldürüleceğini öne sürdü.

AMAÇ SUSTURMAK

Daha önce öldürülen devlet yekililerinin de benzer amaçlarla öldürüldüğünü söyleyen Fisk, eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in de ABD ve Alman şirketleriyle yaptığı anlaşmaları anlatamadan öldürüldüğünü bildirdi.

Senussi'nin de Batılı istihbarat örgütleri, CIA ve MI6 ile yaptığı anlaşmaları anlatamadan öldürüleceğini aktaran Fisk, infazın amacının Senussi'nin konuşamaması olduğunu söyledi.

Batının sessizliğinin sebebinin de bu olduğunu bildiren Fisk, Libya "adaleti" sayesinde gizliliğin korunacağını duyurdu.

MAHKEMELER BATI BAĞLANTISI SEBEBİYLE GERÇEK SUÇLARA ODAKLANMIYOR

Senussi'nin de Saddam'ın da katliamlar gerçekleştirdiğini söyleyen gazeteci, yine de yargılamaların adil gerçekleştirilmediğini, gerçek suçlara odaklanılmadığını bildirdi.

Saddam'ın en "canavarca" suçunun Halepçe'de Kürtlerin öldürülmesi olduğunu söyleyen Fisk, mahkemelerin buna değil 140 kişinin öldürüldüğü başka bir olaya odaklandığını, böylece Halepçe katliamında kullanılan gazın nasıl alındığının gizli kaldığını söyledi.

Gazın alındığı şirketlerden birinin ABD'de bulunduğu da aktarılırken, düzgün yargılamaların ABD ve İngiltere tarafından istenmediği bu sebeple engellendiği duyuruldu.