Pyongyang'ta Trump protestosu: Arka sokak gangsteri

KDHC'nin başkenti Pyongyang'ta, Trump'ın saldırgan açıklamaları protesto edildi.

Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) başkenti Pyongyang'ta, Kim Il-Sung Meydanı'nda on binlerce Pyongyang sakini, ABD'nin saldırgan açıklamalarına karşı toplandı.

Pyongyang'daki politik yaşamın bir parçası olan mitingler, beyaz gömlek ve kırmızı kravatlı öğrenciler, işçiler ve aydınların katılımıyla düzenleniyor.

Devlet başkanı Kim Jong-un'un ABD Başkanı Donald Trump'a "bunak" diye seslenişini alkışlayan Koreliler, Trump'ı "zihinsel açıdan rahatsız" bulan Kim Jong-un'un ifadelerini tekrar etti.

ABD başkanı, geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada KDHC'ye "tamamen yok etme" tehdidini savurmuş ve son olarak Kim Jong-un'u "roket adam" olarak nitelemişti.

 Mitinge katılan öğrenciler

Mitinge katılan KDHC vatandaşı, Pyongyang Makina Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Ri Il Ung; anavatanlarını savunma görevini yerine getirmek için kalemi bırakıp tekrar silah almaya hazır olduğunu söylerken; "Trump bir savaş kışkırtıcısı ve bir arka sokak gangsteridir. Böyle bir insanın politikacı olabilmesi oldukça gülünç" ifadelerini kullandı.