Putin: İngiltere’nin suçladığı kişiler masum sivil vatandaşlar

Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere’nin Skripal vakasıyla ilgili olarak suçladığı iki Rus vatandaşının kimliklerinin tespit edildiğini, bu kişilerin masum siviller olduklarını ve yakında kamuoyunun karşısına çıkacaklarını söyledi.

Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiliz hükümeti tarafından Skripaller’in zehirlenmesi olayının şüphelileri olarak açıklanan iki Rus vatandaşının masum siviller olduğunu belirterek bu iki kişinin yakında basın karşısında açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.

Vladivostok’ta düzenlenen ekonomi forumunda konuşan Putin, İngiltere’de Mart ayında bir tür sinir gazıyla saldırıya uğradıkları öne sürülen eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yuliya’nın zehirlenmesiyle suçlanan iki Rus vatandaşının masum olduğunu söyledi.

İngiliz hükümeti tarafından isimleri açıklanan ve sözkonusu tarihlerde olayın olduğu kentteki görüntüleri yayımlanan Aleksandr Petrov ile Ruslan Boşirov adlı iki Rus vatandaşının, Londra’nın iddia ettiği gibi Rus ajanı olmadıklarını belirten Putin, bu kişilerin yakında basın karşısına çıkarak olayla ilgileri bulunmadığını açıklayacaklarını dile getirdi.

Putin, İngiltere’nin suçlama yönelttiği Petrov ve Boşirov için “Kim olduklarını biliyoruz, onları bulduk. Umarım yakında kamuoyu karşısına çıkıp her şeyi kendileri anlatacaklar” diye konuştu. Sözkonusu kişilerin sivil olduklarını belirten Putin “Burada hiçbir suç bulunmuyor” dedi.