Putin: Batı, 'Rus ayısını' zincire vurmak istiyor

Vladimir Putin, Batılı ülkelerin "Rus ayısını" zincire vurmak istediğini savundu.

Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık soru-cevap konferansında gazetecilerle bir araya geldi.

Bir gazetecinin, Rusya ekonomisindeki kötüye gidişin, Kırım'ın ilhakının diyetini ödemekle ilgisi olup olmadığını yönündeki sorusuna, Putin "Hayır" cevabını verdi.

Putin, "Hayır, bu Kırım'ın geri ödemesi değil. Bu bizim Rusya'yı ulus, uygarlık ve devlet olarak koruma yönündeki doğal arzumuzun bir bedeli" dedi.

Putin şöyle devam etti:

Bizi asla rahat bırakmayacaklar. Bizi sürekli zincire vurmaya çalışacaklar. Ve bir kere zincire vurduklarında, dişlerimizi ve tırnaklarımızı sökecekler. Bugün için konuşmak gerekirse, bu bizim nükleer caydırıcılığımız.

Ayı zincire vurulunca, kimsenin ona ihtiyacı kalmayacak. Onun içini dolduracaklar. Ve bundan sonra, ellerini onun Taiga'sına (Sibirya orman kuşağı) koyacaklar. Batılı yetkililerden, Rusya'nın Sibirya'ya sahip olmasının adil olmadığına dair açıklamalar duyuyoruz.

Teksas'ı Meksika'dan çalmak... Bu adil miydi? Ve bizim kendi topraklarımız üzerindeki kontrolümüz adil değil. Onu elden çıkarmalıyız!

Putin, Batı'nın anti-Rus politikasının bugünkü krizden çok önce başladığına da dikkat çekti. Putin, bunlara kanıt olarak Kuzey Kafkasya'daki terörizmi, NATO'nun genişlemesi ve anti-balistik füze sistemlerini Doğu Avrupa'ya yaymasını ve Batı medyasının Rusya'daki Soçi Kış Olimpiyatları'nı yayımlama tarzını gösterdi.